Banan

Torshälla GK:s 18 hålsbana består av nio hål (hål 10-18) som öppnades 1961 och nio hål (hål 1-9) som invigdes 1993. Den består av tre olika naturtyper, ängs- park- och skogskaraktär.

De första nio hålen är byggda på typisk åkermark där vinden ofta bestämmer svårigheterna. Landningsområdena är generösa för medelgolfaren och greenerna kännetecknas av relativt svaga lutningar vilket kan lura spelaren att tro att det är enkelt att putta. De svagt ondulerade greenerna kan dock lura även den bästa golfaren.

Andra nio övergår sedan i park-karaktär med hålen 10-12 innan det växlar över till skogshål med hålen 13-16. Hål där precision framför längd blir avgörande. Slutligen utmynnar banan i hål 17-18 som återigen är av parkkaraktär där björkar och bunkrar är de största hindren. Ett gemensamt karaktärsdrag för hela banan är Källstabäcken som rinner rakt igenom golfbanan, binder samman första nio hålen med de sista nio hålen och som spelmässigt påverkar sju av banans hål. En bäck som både spelmässigt och utseendemässigt lyfter hålen och sätter sin speciella touch på hela anläggningen.

Totalt sett är banan en medellång bana från tee4 och tee3 och en lång bana från tee2 och tee1 och som kan erbjuda utmaningar för de allra flesta golfspelare utan att för delen vara svårspelad eller extremt tidskrävande. Vi har också en kortare utslagsplats sedan 2014, tee5 som passar nya golfare men även de som inte slår långt.

Mer info om anläggningen

Torshälla Gk är en komplett familjeanläggning. Vi erbjuder både goda möjligheter för spel på banan men även för träning på våra övningsområden.
Den variationsrika 18-hålsbanan består av 3 olika naturtyper, ängs- park- och skogskaraktär.

Vi har flera övningsområden som omfattar:

  • en bred och nästan 300 m lång drivingrange med ca 30 utslagsplatser
  • en plan stor puttinggreen vid klubbhuset
  • en ondulerad chip- och puttinggreen med bunkrar
  • en chippinggreen nära utslag 1
  • en pitchgreen med bunker nära utslag 10
  • ett 120 m långt övningshål för korta inspel
  • ett övningsfält med Junioräventyrsbana  med 6 hål, där spelar du fritt, inget medlemsskap kräfs
  • en Footgolfbana med 6 hål, Därspelar du fritt, inget medlemsskap krävs

Här under kan ni läs om den nya banutvecklingsplanen son styrelsen har godkänt som är utformad med hjälp av Magnus Sunesson.

Masterplan