Nyheter

Eskilstunamästerskapet 2021

Välkomna till Eskilstunamästerskapet 2021 på Mälarbadens Golfklubb. Lördagen den 7 augusti med start kl. 9,00. Fär 18:e gången anordnas damernas mästerskap för medlemmar iTorshällas, Eskilstunas, Mälarbadens, Strands och Sundbyviks golfklubbar.

Vi spelar golf i tre klasser    A  0-22,1  B  22,2-30,2   C 30,3-54,0

Vandringspris delas ut till bästa klubb. Bästa resultat i varje klass räknas.

En Eskilstunamästarinna koras i varje klass.

Anmälningsavgift 100 kronor + 100 kronor tillägg för greenfee.

Anmälan på www.golf.se      Sista anmälningsdag 2 augusti kl. 23,00

Varmt Välkomna önskar Mälarbadens damer!

 

 

 

Vill du ha en mentor eller vill hjälpa någon med mentorskap?

Här kommer lite nyheter som vi diskuterade på Workshopen och upptaktsmötet:

1. Vill du vara en mentor för nybörjare som spelare eller nya på klubben?

2. Vill du ha en mentor som nybörjare i spelet eller på klubben?

En Mentor hjälper till med hur det funkar på Torshälla GK och hjälper nybörjare att komma igång med spelet.

Kontakta ordf. i Damkommittén via mail marie.augustsson25@gmail.com

Golf är kul. vi ses på banan

mvh Damkommittén

Electic 2021

Passa på att spela Electic när du går en runda på banan oavsett om du tävlar eller går sällskaprunda med någon. Se vår nya fördelning av grupper. Inspirerande för varje person som deltar att se sitt resultat förändras under säsongen till det bättre :).

Läs bifogad UPPDATERAD text/fil. 

OBS!  Äntligen får tävlingssäsongen starta igen från den 1 juni, så passa på och var med :) 

/  Damkommittén

Träningstider med Ludde och Togga

Tillfällen (3) med gratisträning med Ludde och Togga i grupp och damträning med dom i extra träningsgrupper i 6 pass för 600 kronor. Läs i PDF-filen om datum, antal personer och hur du anmäler dig. Passa på att ta detta erbjudande för ditt spel på banan.

Damkommittén

Frivilliga sökes....

Har du lite tid över? Vill du hjälpa till med något .... vi behöver frivilliga som kan tänka sig göra en liten uppgift vid tillfälle. Läs vår PDF-fil.

Damkommittén

Inbjudan till årets Damupptakt 25 april 2021 digitalt

Vi träffas digitalt på teams och får ta del av vad som händer på klubben den här säsongen för speciellt damerna. Vi önskar att så många damer som möjligt kan delta. Se inbjudan nedan som även gått ut som mail till alla klubbens damer.

Välkomna Damkommittén

"Golfkompisar Torshälla GK damer"

Här samlas vi damer på Torshälla GK. Det är här du hittar din spelkompis för nästa runda. Du skriver ett inlägg om du ska ut en runda och vill ha sällskap i bollen. Vi har startat denna Facebook-sida våren 2021 "Golfkompisar Torshälla GK Damer" och hoppas att detta kan vara ett kul och bra sätt att hitta nya golfkompisar. Vi kommer även att lägga in en lista i damrummet som man kan skriva upp sig på med namn mm om man vill ha någon att golfa med och söka kontakt med andra likasinnade damer. GDPR = Om du skriver upp dig så godkänner du att du är medveten om att listan ligger öppet för alla att ta del av i damrummet. Välkomna hälsar vi i Damkommittén.

Anteckningar från workshopen

Här kommer en sammanfattning från vår workshop inför årets planering av damernas säsong.

 / Damkommittén

Damernas Vår "Workshop"

Här kommer en inbjudan till alla klubbens damer. Workshop 17 mars 2021. Vi önskar alla damer såsom nya och er som varit med tidigare Välkomna. Se inbjudan nedan i PDF-filen. Glöm ej att anmäla er.

/ Damkommittén

 

 

Junislaget med Hidden Hole

Hejsan.

Nu har18-håls  tävlingarna hållt på under augusti och vi har hunnit med majslaget, tentallriken, augustislaget o nu igår kväll junislaget med hidden hole. Vi har varit många damer som tävlat i olika former under dessa tillfällen. igår startade vi lite tidigare än vi brukar o spelade hål 1 till 16 då mörkret kommer tidigare o tidigare med årstiden.  Hidden hole spelades över 6 av de 16 hålen och när vi kom in från den ordinarie tävlingen öppnades ett tillslutet kuvert där vi fick se vilka de hålen var som Togga valt ut till oss. Dessa var 1,4,6,10,13 och 16.

Dagens vinnare i junislaget var i A-klassen Marianne Segerlind med 57 slag och i B-klassen Klara Youngsoon Bin med 55 slag. Den som vann tävlingen Hidden hole var Marianne Segerlind med 20 slag. Vi säger stort Grattis till dom och de kan hämta ut sina vinster i shopen från den 26 augusti.

Nu framöver har vi Damslaget på söndagen den 30:e augusti med 4-manna scramble över 18 hål som man kan anmäla sig till idag 26 fram till klockan 12. I september har vi sedan 9 -hålstävlingar under olika spelformer att se fram emot.

Vi ses på banan och ta hand om er alla goa damer

vid pennan abn

 

 

Nu börjar snart våra tisdagstävlingar igen

Hejsan ...

Från den  4 augusti så kommer vår tävlingsverksamhet under lättare former att starta igen. Du anmäler dig via "min golf" eller bokar in dig via kansliet. Spelprogrammet ligger under Damerna och klicka vidare till damtävlingar här på hemsidan.

Nu passar vi på att ta igen en del vi missat 1 maj till 30 juni :) 

Med hopp att vi ses på banan.

 

Damernas Golfsäsong 2020

Hej alla Golfdamer !

 

Som alla vet slår cv-19 hårt mot all verksamhet i landet, så också för oss på Torshälla GK. 

Klubben har beslutat enligt rekommendationer från Golfförbundet att ställa in all tävlingsverksamhet fram till den 30 juni. Sen får vi se vad som kommer att hända.

Vi kommer istället ha 4 tider för sällskapsspel (ej fadderrundor) varje tisdag 16,00, 16,08, 16,17, och 16,25 med start 28 april. Anmälan sker till kansliet då vi bokar dessa tider som gruppbokningar.

Vi kommer under säsongen köra vidare med Birdieträdet och Eclectic med start den 2 maj till den 20 september.

Träningar med Ludde kommer att hållas 23/4 14/5 och 4/6 kl. 17.00. Anmälan sker till kansliet max 12 personer per träningstillfälle,

Vi får återkomma med mer information om det blir förändringar eller vad som kommer att hända under hösten.

 

Hoppas vi ses på banan.

 

Golfhälsningar och ta hand om er.

Marie Augustsson

Damkommittén.

 

Damernas avslutningstävling 2019-09-29

Flertalet av damer som deltagit i säsongens sörmlandsserie

Flertalet av damer som deltagit i säsongens sörmlandsserie

Så kom det som en chock igen!!!!! Vart försvann golfsäsongen på Torshälla?

Under året har det bl.a spelats flertalet tävlingar, sällskapsspel i olika varianter, inbjudningstävling, sörmanlandserien i match mot andra klubbar, eclectic, golfträning med Togga o Ludde, vinteraktiviteter, insamling till Bröstcancerfonden, dagsresa till Katrinholms Golfklubb och höstresa till Orresta GK utanför Västerås.

Nu står vi här och avslutningsdagen har varit. Vi var 34 st som tävlade i slaggolf över 18 hål. Solen var gömd under små duggtäta moln för att sedan variera sig emellan med uppehåll och vindstilla. Gemensam middag efteråt med prisutdelningar för:

Dagens tävling:  i A-klassen vann Hannele Reiman på 74 slag och i B-klassen Kerstin Liss med 74 slag .

Närmast hål på 4-an:  Wanja Gemmel 2,26 m.

Närmast linje på 10-an:  Britt Gabrielsson 44 cm.

Årets "order of merit" där 5 deltävlingar över 18-hål sammanställs och vinnaren får en inristning i en vandringspokal blev Kerstin Liss (385 slag).

Rosor delades ut till de som medverkat i sörmlandsserien o fåglar till de som deltog på avslutningen och hade gjort "birdien" under säsongen.

En enkät delades ut för att få respons för 2019 och inför nästa års planering.

Ett enormt stort hjärtligt Tack till er alla goa och mysiga som deltagit, hjälpt till, restauranten, sponsorer och alla anställda för servicen.

Nu börjar planeringen för kommande vinteraktiviteter..........

 

kram Ann-Britt

 

Torshälla GK Inbjuder till en damtävling den 17:e augusti 2019 Vi hoppas på en trevlig eftermiddag tillsammans, då vi har möjlighet att lära känna varandra lite bättre. Tävlingen riktar sig till alla damer i klubbarna: Torshälla, Fullerö, Arboga och Strängnäs. Gäller alla med medlemskap "Guld/Premium/fullvärdig medlemskap", övriga medlemsformer (punktmedlemsskap, greenfeemedlem) erlägger reducerad greenfee. Du betalar 120 kr i anmälningsavgift + 150 kr i tilläggsavgift för icke fullvärdiga medlemmar Första start blir kl 12:00 Vi spelar i 3 klasser, A, B och C, slaggolf Gemensam prisutdelning sker efter avslutad tävling Anmälan senast den 14 augusti kl 12,00. Du anmäler dig via golf.se eller Torshälla kansli 016-35 87 22 Välkomna önskar Damkommittén

"Spel på annan hemlig bana" 2019-06-11

Vart är vi på väg????

Bussen avgår tidigt kl. 7,45 på morgonen från parkeringen på klubben. 25 förväntansfulla damer samlas 07,30 för att lassa in golfutrustningen och oss själva i bussen. Vivi-Anne gissar på rätt golfklubb som vi är på väg mot o erhåller ett pris för det nämligen Katrineholms GK. Banan är i fint skick och och mycket bra service erbjuder de. Vädret är bra men övergår till regn sista timmen. Marie A har skadat sig o kan tyvärr inte medverka idag på resan men har lottat ihop oss i 3-manna lag. Vi spelar singel (slaggolf) och även en lagtävling med poängbogey, där olika bollar/person fördelas. Ankomstfika innan vi går ut o spelar. Efter spelet samlas vi för en riktigt god buffé och där efter vidtar prisutdelningen. I singelspelet är vinnaren Marianne S med 70 slag lika många som tvåan Mona-Lisa H men avgörs genom bättre hcp, 3 blev Marie Z på 72 slag. Lagtävlingen vanns av Marianne S, Ann-Katrin F och Gunnel J med 76 poäng. De olika 8 lagens poäng skiftade mellan 57 till 76. Efter en mysig dag tillsammans samlas vi alla ihop oss och chauffören tar ett gruppfoto på oss utanför bussen (även hans finger finns med på fotot i hörnet ;)  ). Nu åker vi hemåt lite trötta efter en lång dags äventyr. Vi ses snart igen godingar och stort Tack för ert medverkande av dagen. Inte att förglömma så hade vi även lotter under resan och Tack till sponsorerna för vinsterna.

Kram ABN

Tenntallriken 2019-05-28

En tävling då vi tävlar med slagtävling och vi måste håla ut över 18-hål. Här kämpade vi om att få ha "Tenntallriken" som graveras in med vinnarens namn på i 1 år. 24 damer kom till start, dock hade vi inte vädergudarna med oss i början med det klarnade upp under tävlingen. För de flesta så behövdes det en massa extra slag. Vi gratulerar Vinnaren för i år som blev Tuula Palosaari med 75 slag.

Tack alla tjejer för er härliga gemenskap och spel :)

 

abn

Majslaget

I kväll slog vi rekordet(för denna tävling) med 36 startande damer. En 18-hålstävling med slag (banans par+5 slag). Innan vi gick ut så var himlen lite svag grå o några enstaka droppar kom, sen sken himlen upp och varmt blev det. Det var i sista minuten sista bollen kom in innan det blev mörkt. Denna tävling är också deltävling 1 (av 5) för vår "Order of Merit". kvällens förstaplats i A-klass gick till Tuula Bergstedt med 75 slag och i B-klassen till Boel Bolwig med 74 slag. Vi Gratulerar vinnarna och Tackar alla som kom till start. 

Kram abn

Texas Scamble

Första damtävlingen för året. Ett gäng på 34 damer som delades upp i 10 lag kämpade på med spelet. En 9-hålstävling som är en bra start på året där man har flera chanser då man är flera som slår från samma ställe, vilket kan vara bra då kropp och utrustning inte alltid har så bra samarbete i början. Skratt, förtvivlan och ett "det ska gå" hördes utmed banan. Tack alla tjejer för ikväll.

 

/abn

Damupptakten 2019

En söndagseftermiddag samlades vi många damer till säsongens upptakt (83 anmälda). Middag och information om kommande spel, träningar, tävlingar, shopens nya bonussystem, matchspel, utflykter, 50/50-projektet, Birdieträdet, ecletic, regelträff, årets kollektion av kläder i shoppen och mycket mera under gemytliga former. Så nu är det dags att "släppa ut oss på grönbete igen ".

Vi tackar alla som kom och att vi ses på banan :)

 

/abn

Inbjudan till Damernas upptaktsträff för 2019

Nu har vårens nyheter anlänt i shopen och snart öppnar banan. Det vill vi fira med en upptakt inför säsongen. Vi samlas i restaurangen och informerar om säsongens aktiviteter och äter mat. Efter maten visar Röhnisch och Daily Sports upp sina nyheter och det traditionella lotteriet äger rum. Sedan förflyttar vi oss till shopen där det bjuds på lite snacks och alkoholfri dryck. Shopen har trippla bonuspoäng på alla produkter under kvällen, de bjuder även på en handske till ett värde av 149 kr vid köp över 1.000 kronor samt flera andra erbjudanden. Alla som handlar under kvällen får en lott till en utlottning av en produkt från Daily och Röhnisch. Varmt välkommen! Damkommittén Datum: 28 april klockan 16.00 till c:a 18.30 Kostnad: 120:- inklusive mat och måltidsdryck Anmälan: Senast 24 april till kansliet på 016-35 87 22 eller e-post: kansli@torshallagk.com

Wanna play a round! med AW på Ölkultur

Vinter går mot sitt slut och värmen börjar sakteliga komma tillbaka. Vi tänkte hinna med ännu en träff ute på stan denna gång.

Ölkultur Torsdagen 21 mars kl. 16,30 innan golfsäsongen kör igång.

Ta med en vän eleer kom själv och hitta nya vänner, vi ses på Ölkultur.

 

/  Damkommitéen

Tuula 073 - 959 43 71

Bowling i februari 2019

Då var vi gång igen med nästa träff. Bowling var kvällens tema. 21 damer som spelade och några damer som var med o heja på de 7 olika lagen. Det kämpades tappert och kloten for åt höger, vänster, bakåt o framåt. Många olika känslouttryck med kropp och tal oavsett hur det gick att få ned käglorna. Efteråt var det beställt smörgåsar med dryck i restarangen där. Priser delades ut och lite information framöver gavs. Nästa träff sker efter mitten av mars och kommer att vara en AW. Mera info kommer via mail till alla damer i klubben.

 

Tack för en trevlig kväll   / abn

Bangolf i januari 2019

Första samlingen för damerna  för i år. Vi var 48 damer som slöt upp i Munktellarenan för att spela bangolf över 18 hål och sedan fika efteråt. Resultaten skiftade som vanligt från 46 till 80 slag. Enhärlig kväll med mycket kämpaanda och skratt...Vart tog bollarna vägen???? jaså rullat in under glasväggen till friidrottsbanan eller ojdå den rymde till Boulebanan istället ;). Tack alla som kom på vårt arrangemang.

 

/ abn

Damernas Avslutning 2018

Då har ännu en säsong med golfen på hemmaplan bara swischat förbi. Söndagen den 30:e september var vi 32 damer som kommit för avslutningsrundan på 18 hål med närmast hål på 4-an och närmast linje på 10-an. Efteråt så samlades vi för middag och utdelning av priser för allehanda tävlingar under året såsom Tenntallriken, electic,  tack till de som varit med och representerat i damernas sörmlandsserie, utdelning av "birdiesar" för de som närvarade och hade gjort någon under året, Vinnare av dagens tävling blev Helen Andersson ( A-klass) och Carina Jonsson (B-klassen).  Årets stora pris "Order of Merit" erhöll Mona-lisa Halt efter att fått bäst sammanlagda resultat efter deltagande i de 5 18-håls tävlingarna som ingår under säsongen.

En intern blankett om nästa säsong lämnades ut för att få gensvar om tävlingar, resor, träningar, hjälp vid olika arrangemang mm inför 2019. Den finns även att få i damrummet och kan lämnas i brevlådan därinne.

Framöver planeras en after work i november..........  och mera följer.....

Vi Tackar alla spelare, sponsorer, hjälp till starter och restaurangen för den här säsongen. Tack alla :)

Golfhälsningar från abn

Eskilstuna Mästerskapet 2018

Vi lyckades behålla vandringspriset i Eskilstunamästerskapet som i lördags 18 augusti arrangerades på vår golfklubb.

Tack vare de här damerna, som van i respektive A-B-C klassen. Torshälla fick 205 slag, Eskilstuna fick 228 och Mälarbaden 229. En mycket lyckad dag med 65 spelare som kom till start ocjh kämpade tappert på. Vädret var soligt, restaurangen blev välbesökt och allt avlöpte väl med förberedelserna inför dagen. Tack Göran som var starter för alla damerna. Nästa år är det Eskilstuna GKs tur att arrangera mästerskapet.

 

Vi Tackar stort och hjärtligt för de fina gåvorna, tavlorna för 1:a platserna från Vikmanshyttans Stentryckeri.

 

/ Damkommittén

Eskilstuna Mästerskapet 2017

Vi lyckades behålla Vandringspriset i Eskilstuna Mästerskapet i lördags på Mälarbadens GK.

Tack vare de här damerna.

Bra spelat, mycket trevlig dag, bra arrangerat och bra väder.

Stämningen var på topp. Nästa år är det vår tur att arrangera tävlingen igen.

Damupptakt 2017

Hej alla damer i Torshälla GK!

Nu börjar det äntligen att närma sig säsongstart för golfen.
Vi kommer att ha en upptaktsträff söndagen den 23:e april kl 16.00.
Anmälan sker till kansliet - se inbjudan.

Golfhälsningar
Damkommittén

 

Miniupptakt med Bowling och samkväm

Onsdag 24 februari träffades ett gäng damer till årets upplaga av bowling med samkväm, trevligt med nya som gamla medlemmar. 31 damer delades upp i 3-mannalag, några var hejaklack. Här kämpades det i alla lagen med kloten, stilarna skiffade i svingarna. Det gällde att få så några poäng som möjligt :) . ojdå vart det fel sport, så många strikes och spärrar lagen kunde. Härliga skratt och klot som var ömsom på banan liksom i ruffen. Efteråt åts det goda festmackor med dryck. Prisutdelning till de vinnande lagen och jumbo. Tack för en lyckad kväll "tjejer"  nu ser vi fram mot damupptakten och få svinga våra klubbor igen på golfbanan.

 

Vid pennan "abc"

Nu är äntligen damupptakten avklarad för 2016

Vi var 63 damer som slöt upp denna eftermiddag i restaurangen på golfklubben. Damkommittén presenterade sig för alla och önskade alla välkomna till upptakten. En mycket trevlig dag med middag, lotterier, modevisning och genomgång av årets program, resor och nyheter. Vår golfpro Torgny Larsson berättade om träningsupplägget som är nytt för i år med gruppträningar och att vi hade specialrabatt i shopen direkt efter upptakten. Klubbens ordförande Ove Randberg presenterade sig för alla och berättade hur läget låg till med den tragiska branden som var tidigare på maskinhallen gentemot hur förhandlingarna är på gång mot försäkringsbolagen. När vi gör en birdie eller bättre så häng upp en liten fågel i trädgrenen i damrummet med ditt namn och vilket hål det gjordes på, så sammanställer vi allas resultat till höstens avslutningstävling.

 

Vi önskar alla en bra golfsäsong  :)

 

vid pennan "abc"

Majslaget

Den första singeltävlingen som ingår i damernas "Lilla Tour" där man får tillräkna sig de tre bästa resultaten av 5 föruppgjorda tävlingsdatum. Man behöver dock inte vara med på alla tävlingarna. I dagens tävling var det många som deltog och vädret var perfekt. Det kämpades med klubbor, bollar, kroppsroteringar och allehanda trevliga samtal under rundan.Vi gratulerar Marie Zylberstein som vann A-klassen och Ann-Katrin Forsberg som vann B-klassen, och att vi alla kämpade bra på. Priser delades ut till vinnarna. Komplettering av varsin namngiven gåvohandduk erhölls på nästa tävling. Tack för en härlig kväll tjejer.

vid pennan abc

Tenntallriken

Oh, så var det då äntligen dags igen för årets upplaga av Tenntallriken. Där vinnarens namn graveras in i tallriken och får ha den i 1 år. Denna tävling som har statuter på att vara slagtävling där man måste håla ut. Kvällens tävling krävde många slag för de flesta och att hamna i semi- o ruffen var då ingen höjdare eftersom gräset hölls på att sparas upp inför helgens kommande Torshälla Open. Greenerna var fina och snabba. Vår krögare Mellvin hade extra öppet för oss förra tävlingen och ikväll, tack snälla Mellvin. Vädret var perfekt och 26 damer som deltog i tävlingen. Vinnaren blev Mona-Lisa Halt med 75 slag och hon gratulerades med gjutjärnsvinster liksom de som kom tvåa, trea och fyra i tävlingen. Vi blev alla påminda om att det fanns platser kvar till årets resa till annan bana med golf och mat till den 14 juni. Väl kämpat alla tjejer med banan ikväll.

 

Vid pennan abc

"Spel på annan bana "

En varm och solig morgon vid kl. 07,00 den 14 juni börjar de första bilarna med damer rulla in på parkeringen på Torshälla GK, förväntansfulla inför dagens resa. Bussen avgår fullastad med allas golfprylar och Karin räknar in alla resenärerna flertalet gånger. "Det stämmer inte" vi är för många enligt hennes lista 31 damer istället för 30. Aha, en som är anmäld med glömd att bli uppskriven och så var den saken klar ;) .

"VART ÄR VI PÅ VÄG ? " Ju längre vi kör så kommer rätt förslag in, vi ska till Finspångs GK. kaffe & smörgås intas direkt när vi kommer fram efter en försenad resa p.g.a. vägarbeten. Vi delas in i olika lag, spelar både enskilt och i lagspel. En härlig bana med både dolda lägen och doglegs. Svår men samtidigt överrasande. När vi klarat av spelet så serveras det lunch/middags buffé. Oh vad gott och hungriga vi var. De flesta valde raggmunk med fläsk. Det shoppades lite, ABC ser en plasthatt i shopen och skojar med Marie om hon inte ska köpa den eftersom den passar ju till alla kläder, Marie frågar om hon får låna den av shopen en stund, det går bra. Då var det dags för prisutdelning och Marie får alla att skratta o jubla över sin huvudbonad under tiden priserna delas ut.  Singel: 1-a Irene Fagerström 2-a Isabelle Pettersson 3-a Marja-Lena Cederkvist  Lag: Hannele Reiman, Ann-Katrin Forsberg, Irene Fagerström och Mona-Lisa Halt och vinstdragning på lotteri. Nu är vi trötta och nöjda med dagens äventyr och chauffören styr hem oss med bussen till Torshälla.

Tack alla för en trevlig dag tillsammans

Vid pennan  ABC

Junislaget 21 juni 2016

Då var det dags igen för en av deltävlingarna på vår "minitour". Fint väder och 21 damer som  var med och kämpade om dagens priser. I a-klassen var det 12 och i b-klassen 9 damer. Vinnarna i a-klass 1-a Eva Brock 2-a Marie Zylberstein 3-a Annika Thomsson Andersson. Vinnare i b-klassen 1-a Ann-Katrin Forsberg 2-a Kerstin Liss 3-a Karin Magnusson.

 

Vid pennan ABC

 

Greensome 28 juni 2016

En tävling där vi spelar i par, båda slår ut och man väljer en av bollarna att fortsätta spela på vartannan gång, idag med slaggolf. 26 damer kom till start uppdelade i 13 lag. Mycket skratt hördes utmed banan, ibland gick bollarna perfekt och ömsom tog de alternativa senvägar men vad gör det , roligt var det. Den här kvällen avslutade vi med enklare förtäring av pajer, sallad och dryck i ungdomsrummet. Prisutdelning skedde straxt utanför till vinnande lagen. 1-a Bettan Persson & Eva Brock 2-a Auri Hirvikoski & Marja-Lena Cederkvist 3-a Hannele Reiman & Satu Gemmel. Marie Augustsson informerade vad som var på gång nu i juli och augusti på klubben och avslutade med att tacka alla som deltagit under vårsäsongen.

 

Vid pennan ABC

666

Partävling över 18 hål med 3 olika spelsätt. Greensome, foursome och bästboll. Det gällde att hålla rätt på de olika spelsätten och på vilka hål de var fördelade på. Ett stort gäng på 26 damer kom till start. Då vindarna var mycket friska så blev det tvärstopp på bollarna eller att de försvann ut på sidorna. Mycket skratt och små episoder där bland annat några spelare lyckades få med sig bollkoppen samtidigt de skulle ta ur flaggan på 1-an eller ta med flaggan som souvenir i bagen ;) . Resultaten blev mellan 68 slag till 81 under tävlingen. Vinnarna var Kerstin Liss och Veronica Haugdahl. Tack alla för en trevlig kväll.

 

vid pennan  ABN

Augustislaget

Den 23 augusti. Nu var det dags igen, kämpa på och få bättre placering i damernas "Tour" den sista 18 hålstävlingen som ingick. Ett gäng på 15 damer kom till start, vann gjorde i A-klassen Auri Hirvikoski och i B-klassen Karin Magnusson.

 

Vid pennan abn

Tre kombi - Tema din rosa färg

Den här kvällen hade vi frivilligt insamling till Bröstcancerfonden (för 3:e året). Rosa kläder och bollar var det som syntes mest ute på banan ;) . 15 damer deltog i 9-håls tävlingen. Vi spelade 3 hål vardera med utslagstee från 2,4 och 5-an.Lite dryck och gotter serverades efter avslutad runda. Ann-Christine Karlsson vann dagens tävling.

Vid pennan abn

Höstresan 10-11 september 2016

20 damer som reste ner till Lidköping, Landeryds GK. Mysigt boende i huslänga för hela resesällskapet med dubbelrum, separat allrum med minikök fanns även i huslängan. Vi samlades och åt innan vi startade vår golfrunda på Vesterby. Uppladdning på puttgreen som låg ovanlgt högt uppe med starkt lutande kanter. När vi kom ut på banan förstod vi varför !!! OJ OJ alla greener låg på kullar och platåer. Det blev många slag/puttar då bolarna for upp och ner som på ett flipperspel. Var du väl uppe på de små greenerna var de "superhala". Starten beklagade sig att stimpen endast låg på straxt över 11 för dagen.  Banan var välbesökt idag och tog 6 timmar att spela innan vi kom in. Middag intogs med god aptit i den fina restauranten, vilken var fullbokad. Prisutdelning efter maten i huslängan. Dagen resultat varierade mellan 77 och 96 och vinnaren blev Ann-Britt Nilsson. På söndag efter frukost och utcheckning tog vi oss till Landeryds Norra bana vilken påminner lite om vår egen men med mera gömda hål. Vinnare idag blev Karin Magnusson. Priser delades ut till alla damer i den separata tävlingen vi haft, där helgens båda rundor sammanräknats. Härligt väder, mat, boende och spel. Hjärtligt Tack till alla 20 goa o mysiga damer för den härliga gemenskapen under resan och dess äventyr.

Vid pennan abn

Tre klubbor och en putter 2016-09-20

Alla andra klubbor vi har i bagen fick inte följa med på dagens 9-håls tävling. Vi var 16 damer som kom till start. Behöver vi verkligen ha flera klubbor??? var nog tankar hos några hihi...

 

vid pennan abn

Avslutningstävlingen för säsongen 2016-10-02

18-håls tävling med slaggolf +5 och 30 damer som tävlade. Första start klockan 10.00 där vi fick vara väldigt observanta åt vilket håll bollen for, dimman låg tät på morgonen och började nu lätta. Närmast hål på4-an och närmast linje på 10-an var det extra idag. Efter avslutad tävlingsrunda samlades alla i restauranten för en bit mat. Prisutdelning i A-klassen där Camilla Eriksson kom 1-a och i B-klassen Margareta Elvén. Lotterier och dragning skedde, även en sista chans att bidra med gåva till Bröstcancerfonden för de som ville. Säsongens sista delgrenar såsom Damtouren, birdiesar, Eclectic och Sörmlandsserien gicks igenom och priser delades ut till alla berörda. Restaurantens personal Tackades för säsongen med en blommor från damerna. Förslag och tips diskuterades inför 2017.

 

"Vanligvis skulle jag säga att det är ett bra slag men tar man med i beräkningen att det var du som slog det, så är det ett enaslående slag "

 

"Hemligheten med golf är att slå bollen längt, rakt och inte för ofta "

 

Vid pennan abn

Golfdamerna på After Work och Bangolf

Under hösten har vi diskuterat att damerna skulle träffas vid ett par tillfällen då det inte är golfsäsong på klubben.

Onsdagen den  30 november var vi 27 damer som kom till  Grappa bar & matsal för "afterwork", Marie Augustsson berättade lite vad som väntade framöver med träffar. Bangolf i januari, bowling i februari, träna i inomhushall i Örebro i mars och en träff med en domare i april.

Den 18 januari så träffades vi i Munktell Arenan för bangolf, 50 damer kom till start. mycket trevligt o skratt liksom frustationer hördes = precis som vanligt när vi spelar golf :) . När vi var klara severades det fika med smörgåstårta och priser delades ut.

Den 14 februari är det dags igen för bowling och resumè...................

 

vid pennan abn

"Bowling med gänget"

Tisdagen den 14 februari var det dags för det årliga avgörandet med bowlingklotet. 27 damer som delades upp på 9 lag med 3 damer i varje lag. Det kämpades med kloten åt alla håll, unika stilar, frustation, glädje och lite tjuvtittning på konkurentlagen ;) . Efter så fikades det med smörgås, dryck o kaffe, prisutdelning och info om kommande sammankomst.

 

vid pennan  abn

Inomhusträning i Örebro

Samling vid Torshälla GK`s parkering. 7 damer som åkte gemensamt till Örebro för att träna i inomhushallen för golfare. De passade även på att åka fram till Dormy och shopa lite för kommande säsong.

 

vid pennan abn

Anmälan till 2018 års Bangolfkväll 17 januari för damerna

Upptaktsmöte säsongen 2018

Nu har vi gjort det......... I år satte vi rekord på vår upptaktsträff med damerna, vi var 76 stycken damer som samlades i restuaranten på Torshälla Golfklubb. 

Gemensam middag med slottstek, information om vårens aktiviter med :  - träning med Togga & Ludde - damtävlingar  - resa "ut i det blå"  - höstres i september

- Sörmlandsserier i matchspel  och en del annat. Togga informerade om projektet som dras igång på klubben med Golfstudio - fotbollsgolf. Att det är bra om alla våra golfrundor registreras då det blir ett nytt handicappsystem nästa år.  Representanter från Röhnish och Daily Sports ( som även pratde om Abacus kollektion då de själva inte kunde närvara) var med o några av våra damer ställde upp som modeller o visade upp deras nya kollektion som klubben tagit hem till shopen. Vårt vanliga Lotterie och lottdragning skedde efter visningen varpå vi alla förflyttade oss till shopen för inköp och där de som hade handlat fick en lott för dragning av representanternas gåvor. Förfriskningar fanns till damerna som besökte shopen.

En härligt solig dag med mycket glädje att vara tillsammans igen med likasinnade :)

 

Tack alla för den fina starten av säsongen   /  abn

Hemlig resa till spel på annan bana........

Nu är det hög tid att anmäla sig till resan "Spel på annan bana" Ut i det blå den 19:e juni. Fortsätter högsommaren ett tag till så kommer säkert banan att vara i toppskick dit vi ska. Anmälan görs till kansliet. Bussen väntar på er kl 07:15 på parkeringen. Priset kommer att bli det som står på inbjudan även om vi blir färre än 30 st. Vore kul om vi kunde överraska och överskrida antalet 30 st deltagare. /Karin